Rajahistoria: Sissitaitoja kesällä ja talvella – katso opetuselokuvat 1960-luvulta

Rajasissit. Sissit. Rajajoukot.

Rajavartiolaitoksen antama sissikoulutus on monipuolista ja sillä on pitkät perinteet. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti ja Finna-tiedonhakupalvelu ovat julkaisseet kaksi sissitaidoista kertovaa elokuvaa 1960-luvulta. Sotilaselokuvia on avustanut Kaakkois-Suomen Rajavartiosto.

Sissien talvitaidoista kertova elokuva (17 min, v. 1960) palkittiin kunniakirjalla Versailles’n kansainvälisillä sotilaselokuvapäivillä vuonna 1964. Elokuvassa käsitellään majoittumista, muonitusta, tilapäisiä kuljetusvälineitä, kätköjä ja talviolosuhteissa miinoittamista.

Sissien kesätaidoista kertovassa elokuvassa (24 min, v. 1960) käsitellään etenemistä ja harhauttamista, vesistöjen ylittämistä, ensiapua, jäljittämistä, miinoittamista ja sillan panostamista.

Elokuvat:

Jani Timonen
Killan jäsen
Helsinki, Tampere, Lieksa – ja Onttola

Lue lisää tarinoita