Rajahistoria: Hyvää vuosipäivää! – Joko olet tutustunut virtuaalinäyttelyyn?

Rajavartiolaitos

Rajavartiolaitoksen vuosipäivää vietetään maanantaina 21. maaliskuuta. Tampereen Seudun Raja- ja Merivartiokilta juhlistaa vuosipäivää Vaihmalan hovissa Lempäälässä. Rajavartiolaitos perustettiin 21.3.1919 maamme rajojen turvaksi.

Otteita rajan historiasta on koottu Rajamuseon virtuaalinäyttelyyn. Näyttelyssä ”Hengenpelastajia ja salakuljettajajahteja: Ilmojen rajamiesten tie 1930-luvulta nykypäivään” esitellään rajavartiolaitoksen toimintaa vuosikymmenten saatossa. Painopiste on lentotoiminnassa, jonka katsotaan alkaneen 14.8.1930 Tullin luovuttaessa Merivartiolaitokselle kotimaista valmistetta olleen VL Sääski II -lentokoneen.

Tutustu virtuaalinäyttelyyn täällä: https://raja.fi/virtuaalinayttely

Jani Timonen
Killan jäsen
Helsinki, Tampere, Lieksa – ja Onttola


Otteita näyttelystä: