Kiltakuulumiset: Yli sata kiltojen edustajaa osallistui Rajan Perinnepäivään Kotkassa

Ulkovartiolaiva Turvalla. Rajan Perinnepäivä 2022.

Tampereen Seudun Raja- ja Merivartiokillan edustajia osallistui Kotkassa järjestettyyn Rajan Perinnepäivään 19. elokuuta 2022. Aurinkoisena päivänä Kotkan Merikeskus Vellamossa oli tarjolla runsas ja monipuolinen ohjelma. Perinnepäivään osallistui yli sata kiltojen edustajaa ympäri maata.

Kyseessä oli ensimmäinen uudistettu perinnepäivä. Perinnepäivä korvaa Rajan Perinneyhdistyksen kesäretket ja Sodanajan rajajoukkojen veteraanien tapaamiset Immolassa. Elokuussa 2023 kokoonnutaan Kainuussa.

Perinnepäivässä kiitettiin rajan henkeä ja puhuttiin ajankohtaisista asioista, kuten muuttuneesta toiminta- ja turvallisuusympäristöstä. Tilaisuudessa muistettiin sodan ajan rajaveteraania ja kunniarajajääkäriä Antti Henttosta.

Yksi Perinnepäivän mieleenpainuvimmista kokemuksista oli tutustuminen ulkovartiolaiva Turvaan komentajakapteeni Sami Romanovin johdolla. Alla olevassa kuvassa ulkovartiolaiva Turvaan astuu killan puheenjohtaja Jorma Karvinen. Lisäksi nähtiin valmiusjoukkojen näytös rajakoirineen ja Super Puma -helikoptereineen.

Lue kertomus Rajan Perinneyhdistyksen verkkosivuilta

Jorma Karvinen
Killan puheenjohtaja

Jani Timonen
Killan hallituksen jäsen
Helsinki, Tampere, Lieksa – ja Onttola