Kiltakuulumiset: Terveiset Rajan Perinneyhdistyksen vuosikokouksesta – ”Tunnetko sodan jälkeisinä vuosikymmeninä Rajalla palvelleita?”

Helsinki

Helsingin Sörnäisissä on aurinkoista, pientä pakkasta, meri viilentää. Raja- ja Merivartiojoukkojen Perinneyhdistyksen vuosikokoukseen on saapunut kiltalaisia ympäri Suomea.

Tampereen Seudun Raja- ja Merivartiokilta on rajaperinnetyötä edistävän Perinneyhdistyksen jäsenkilta. Perinneyhdistyksen tavoitteena on maanpuolustus- ja rajamieshengen ylläpitäminen, veteraanien sekä raja- ja merivartiojoukkojen historian ja perinteen kerääminen ja säilyttäminen sekä vaaliminen. Killat tekevät tätä perinnetyötä alueillaan.

Perinneyhdistys toimii yhä vilkkaammin erilaisten perinneprojektien kautta, mutta huomioi rajahengen myös nykyajassa. Tämä näkyy esimerkiksi tuoreiden rajajoukkojen parissa. Tavoitteena on, että rajahenki vahvistuu myös asepalveluksen jälkeen, joten tervetuloa mukaan toimintaan kaikki rajalla asepalveluksen suorittaneet.

Ja jos Tampereen seudulle palveluksen jälkeen muutit, niin Tampereen Seudun Raja- ja Merivartiokilta toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi.

Vuosikokouksessa käsiteltiin vuoden 2022 toimintaa ja suunnattiin katseet tämän vuoden tapahtumiin. Lippueamiraali Tom Hanen toi kokoukseen Rajavartiolaitoksen terveiset ja kertoi, että tilanne rajalla on rauhallinen.

Tunnetko sodan jälkeisinä vuosikymmeninä Rajalla palvelleita? Kokouksessa muistutettiin tarinoiden keruun tärkeydestä. Rajalla palvelleita asuu kaikkialla Suomessa ja ulkomailla. Osa heistä asuu Pirkanmaalla. Erityisesti 1940–50-luvulla Rajalla työskennelleiden ja asepalveluksen käyneiden tarinat kiinnostavat. Ota yhteyttä, jos tunnistat itsesi tai tunnet kuvaukseen sopivan tarinankertojan.

Jani Timonen
Killan hallituksen jäsen
Helsinki, Tampere, Lieksa – ja Onttola

Tutustu rajatarinoihin