Kiltakuulumiset: Juhlistimme Rajavartiolaitoksen vuosipäivää Lempäälässä – juhlapuhujana Sofia Vikman, Teuvo Ilonen palkittiin ansiomerkillä

Rajavartiolaitos perustettiin 21. maaliskuuta 1919 sisäasiainministeriön alaisuuteen. Tampereen Seudun Raja- ja Merivartiokilta juhlisti Rajavartiolaitoksen vuosipäivää Lempäälässä 22. maaliskuuta. Juhlalounas järjestettiin Vaihmalan hovissa.

”Ruoka oli hyvää ja pöydässä vallitsi hyvä järjestys”, kommentoi killan puheenjohtaja Jorma Karvinen.

Rajahenkisiä ihmisiä oli paikalla kuusitoista. Juhlapuhujana oli tällä kertaa kansanedustaja Sofia Vikman, joka kertoi puolustusvaliokunnan toimista ja turvallisuutta koskevista asioista. Juhlassa ylirajavartija Teuvo Ilonen Perinneyhdistyksen hopeisella ansiomerkillä.

Teksti: Jani Timonen
Kuvat: Raimo Pitkäkoski

Tutustu rajatarinoihin